Masturbarea este sigura si sanatoasa


Se pare ca masturbarea reprezinta o activitate foarte comuna, fiind un obicei natural pentru ca o persoana sa isi exploreze corpul, sa simta placere si sa elimine tensiunea sexuala cumulata, astfel ca obiceiul poate fi observat la oricine, indiferent de varsta. In schimb, cu toate ca exista o multime de mituri legate de masturbarii, aceasta este o activitate care nu aduce efecte secundare.

Sentimentul de vina
Nu exista efecte secundare, insa anumite persoane pot avea un sentiment de vina, fie se pot confrunta cu probleme cronice, iar sentimentele pot proveni din motive spirituale, culturale sau religioase. In schimb, masturabarea nu este nici gresita si nici imorala, in ciuda faptului ca exista si pareri contrare, la fel cum exista cu privire la orice subiect. 

Dependenta
Unele persoane pot dezvolta o dependenta de masturbare, iar acest obicei in exces poate duce la diferite probleme sociale, printre care anularea planurilor cu prietenii si familia, ratarea unor evenimente importante si nu numai. Bineinteles, pot avea de suferit si relatiile cu cei apropiati pe termen lung, insa acest lucru se poate intampla si din nenumarate alte probleme. Totusi, solutiile pot fi foarte simple, iar cei care sunt dependenti pot inlocui activitatea cu altele care sa nu aiba aceleasi efecte, fie ca vorbim de o iesire in oras, o plimbare, practicarea unui sport si nu numai.
In cazul femeilor, conform studiilor, masturbarea duce la cresterea apetitului sexual si a sensibilitatii. Mai mult, barbatii pot depasi disfunctiile erectile, motiv pentru care masturbarea poate avea efecte benefice la care nu ne-am astepta.

Beneficii
Masturbarea este o activitate sexuala sanatoasa care poate avea beneficii si la nivel mental, cu toate ca studiile in acest sens sunt limitate. Cu alte cuvinte, pe aceasta cale se elimina stresul, se poate imbunatati somnul, se schimba starea de spirit, iar oricine poate sa simta placere, sa se relaxeze, sa se imbunatateasca viata sexuala, sa se inteleaga mai bine nevoile si nu numai.

Mai putine riscuri
In acelasi timp, studiile arata ca ejacularea regulata duce la scaderea considerabila a riscului de dezvoltare a cancerului de prostata cu toate ca nu s-a putut determina inca care este legatura. De asemenea, in cazul femeilor insarcinate riscurile sunt mai mici intrucat masturbarea reprezinta o modalitate mai sigura prin care sa se elimine tensiunea sexuala. Mai mult, pe aceasta cale se pot ameliora si anumite simptome precum dureri ale zonei lombare, crampe, dureri de cap si nu numai.
Cu alte cuvinte, efectele masturbarii sunt benefice in timp, iar acestea nu aduc probleme, care sunt doar de natura sociala si prezente in cazul celor care devin dependenti, insa astfel de situatii sunt foarte rare si oricum sunt usor de tratat, motiv pentru are nimeni nu ar trebui sa aiba motive de teama.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Unde gasesti cele mai bune stivuitoare

Limarom locul în care arta se împletește cu pasiunea

Gadget-ul care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui mecanic auto