Despre acidul muriatic și utilizările sale

Acidul muriatic este o substanță multifuncțională foarte puternică. Atunci când folosiți această substanță, siguranța este un factor foarte important, deoarece emite vapori puternici care pot afecta plămânii dacă este inhalat. De asemenea, vă poate arde pielea. Este important ca, în timp ce lucrați cu această substanță chimică, să vă asigurați că purtați echipament de siguranță, cum ar fi măști,  mănuși și îmbrăcăminte de protecție. Totodată,  este  recomandat să utilizați acidul muriatic într-o încăpere bine ventilată.

Cu toate acestea, haideți să aflăm și la ce v-ar putea fi de folos în casă!

La fel ca multe produse de curățenie, acidul muriatic poate fi folosit în casă pentru a scăpa de petele ce se îndepărtează greu și de mucegai, atâta timp cât este manipulat în siguranță. Ținând cont de sfaturile oferite, substanța poate fi destul de utilă într-o serie de domenii, despre care vă vom vorbi în cadrul acestui articol.

Curăță eficient petele de pe metale

Deși acidul muriatic nu este o soluție recomandată pentru curățare zilnică, acesta poate fi folosit pentru a îndepărta petele de pe metal. Având în vedere că este o soluție atât de puternică, ar trebui să fie o opțiune de rezervă, atunci când alte alternative eșuează. Astfel, acidul muriatic poate curăța alama, cuprul, fierul și alte metale, dar trebuie să-l diluați adăugând 9 părți de apă la o parte din substanța. Deoarece acidul este un agent de curățare extrem de puternic, nu ar trebui să îl utilizați direct pe metal, ci va trebui să-l aplicați mai întâi pe un burete sau pe o cârpă, apoi să ștergeți suprafața respectivă.

Eficient în curățarea piscinelor

Piscinele pot fi curățate cu ajutorul detergenților specifici, dar unele pete chiar nu sunt ușor de îndepărtat. Când utilizați produsul pentru curățarea piscinei, asigurați-vă că nu îl aplicați direct. În ciuda faptului că are uneori aceeași aciditate ca sucul de lămâie, aplicarea acidului muriatic pe piele este întotdeauna mai riscantă. Deci, pe lângă faptul că are un pH mai scăzut și, prin urmare, o compoziție mai acidă, acidul muriatic este, de asemenea, mai concentrat decât sucul de lămâie, de aceea acesta poate arde cu ușurință pielea, creând iritații urâte.

Câteva sfaturi de protecție

Mai mult decât atât, acidul muriatic poate fi mai puțin concentrat decât acidul clorhidric. Purtați întotdeauna îmbrăcăminte de protecție atunci când îl manipulați, inclusiv bluze cu mâneci lungi, pantaloni, mănuși și ochelari de protecție. Indiferent pentru ce folosiți acidul muriatic, este posibil ca stropirea sau vântul să facă în așa fel încât lichidul să se atingă de piele, așa că, îmbrăcați-vă corespunzător.

Dacă doriți să comandați acid muriatic pentru a-l folosi în diverse treburi gospodărești, la Market Saponella aveți posibilitatea a alege din mai multe categorii de cantități.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Unde gasesti cele mai bune stivuitoare

Limarom locul în care arta se împletește cu pasiunea

Gadget-ul care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui mecanic auto